Kaseinové proteiny
Kasein je známý také jako noční protein. Doporučuje se užívat před spaním, kvůli pomalému vstřebávání a dlouhodobému uvolňování aminokyselin. Kasein vám pomůže v prevenci proti katabolismu neboli rozkladu svalové tkáně kvůli nedostatku živin. Napomáhá také k rychlejšímu zotavení po fyzickém výkonu a k regeneraci svalstva. Oceníte ho, pokud se věnujete silovému tréninku, zotavujete se po úrazu nebo když chcete tělu poskytnout kvalitní bílkoviny.
Micelární kasein
Micelární kasein obsahuje více jak 80 % bílkovin. Z nich je více než 90 % tvořeno micelami. Díky struktuře micel tento typ kaseinu vyniká obsahem vápníku a vysokým podílem esenciálních aminokyselin včetně BCAA. Využívejte ho během dne jako zdroj kvalitních bílkovin, naopak se mu raději vyhněte ihned po tréninku. V tuto chvíli je pro vás nejvhodnější syrovátkový protein. Micelární kasein se vstřebává 6 až 8 hodin, proto je také vhodný jako poslední jídlo dne.
Kaseinát vápenatý
Kasein vápenatý se vyrábí přidáním kyseliny do odstředěného mléka. Pomocí dalších procesů jako je sušení, zahřívání, lisování a mletí se postupně získává výsledný produkt, který obsahuje až 91% bílkovin, velmi malé množství tuků a žádnou laktózu. Tento typ výroby je ale zastaralý, tělo vstřebá jen velmi malé množství bílkovin a proto bývá součástí levných nočních proteinů.